Obsesyum İlkeleri

 Obsesyum İlkeleri

Yayın


Obsesyum, hayata dair özellikle de ilişkilere dair anonim kullanıcıların birbirleri arasında fikir alışverişi yaptıkları bir platformdur. Obsesyum içeriklerinin tamamı Obsesyum İlkelerini kabul ederek uygulamaya üye olan ismi ve kimliği belirsiz kullanıcılar tarafından oluşturulmakta ve yayınlanmaktadır. Obsesyum ilke, kural ve sözleşmelerine uygun olmayan, gerçekliği şüpheli, belirli bir zümreyi ya da kişiyi hedef gösteren, yasalara uygunluk teşkil etmeyen kullanıcı paylaşımlarına en kısa sürede müdahale edilir. Bu türden paylaşımların silinip silinmeyeceği tamamen Obsesyum’un inisiyatifindedir. Yayın ilkelerimizin yanı sıra gizliliğe son derece özen göstermekte ve her kullanıcıya eşit mesafede bir politika sergilemekteyiz.


Gerçeklik


Obsesyum çatısı altında anonim kullanıcılar tarafından oluşturulup yayınlanan her türlü içeriğin yanlış yönlendiren ve/veya eksik bilgi içeren bilgilerden oluşması muhtemeldir. Obsesyum ilke, kural ve sözleşmelerine uygun olmayan, gerçekliği şüpheli, belirli bir zümreyi ya da kişiyi hedef gösteren, yasalara uygunluk teşkil etmeyen kullanıcı paylaşımları tarafımızca kontrol edilir. Paylaşılan tavsiye, öneri ve bilgilerin herhangi biri tarafından yazıldığı, KESİNLİKLE UZMAN GÖRÜŞÜ OLMADIĞI, yanlış yönlendirebileceği ve eksik bilgilerden ibaret olabileceği unutulmamalıdır. Bu ihtimaller üyeler tarafından üyelikleri sırasında zorunlu olarak peşinen kabul edilir. Paylaşılan tavsiye, öneri ve bilgilerin yanlış yönlendiriyor olması kesinlikler Obsesyum’un sorumluluğunda değildir. Obsesyum’da yazılanların uzmanlar tarafından yazılmadığı unutulmamalı, tüm soru ve cevapların yanlış olabileceği, uzman görüşüne muhtaç olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Şüphe duyulan, Obsesyum kullanıcılarına zarar verebileceğini düşündüğünüz paylaşımları uygulama içerisinden veya obsesyum@gmail.com adresinden bizlere iletebilirsiniz.


Üyelik ve Paylaşım


-Obsesyum’da gizliliğe önem veriyoruz ve gizlilik çerçevesinde paylaşımlar yaparken saygı kurallarına da dikkat ediyoruz. Aşağılayıcı, küçümseyici, argo ve küfür içeren paylaşımların kaldırılma yetkisi tamamen Obsesyum’a aittir. Rahatsızlık verebileceğini düşündüğümüz her türlü paylaşım tarafımızdan kaldırılabilecektir.


-Obsesyum’da 18 yaş altı kullanıcılar üyelik açamaz ve paylaşım yapamaz. Kullanıcılarımızın yaş konusundaki beyanları gerçek kabul edilir ve 18 yaş altı olduğu tespit edilen kişilerin üyeliği silinir.


-Obsesyum’da gizliliğe fazlasıyla önem verdiğimiz için kişinin kimlik bilgilerini açık edebilecek hiçbir paylaşıma izin verilmez. Bu açığa neden olabilecek, şahıs ismi geçen her türlü paylaşım tarafımızca silinir.


-Kullanıcılarımız tarafından oluşturulan soru-cevaplarda hiç kimsenin; dini, ırkı, cinsiyeti, siyasi görüşü, sosyal statüsü, cinsel yönelimi ve inançları konusunda hedef alınmasına ve aşağılanmasına Obsesyum’da izin verilmeyecektir.


-Yasalar karşısında suç teşkil eden, suça özendiren, kişilik haklarını ihlal eden ve/veya yayınlanması halinde infial yaratacağına ihtimal verdiğimiz içeriklere Obsesyum tarafından müdahale edilir.\n \n


-Şiddeti ve zorbalığı özendirici içeriklerin kullanıcılarımız tarafından yayınlanmasını önlemek için gerekli hassasiyet Obsesyum tarafından gösterilir.


-Gerçek kişileri veya kurumları hedef alan, aşağılayan, iftira niteliği taşıyan içeriklere Obsesyum’da izin verilmez.


-Yetkili makam ve mercilerden gelen talepleri yürürlükteki mevzuat çerçevesinde karşılar, hukuka ve Obsesyum İlkeleri’ne göre gerekli işlemler Obsesyum tarafından uygulanır.



Obsesyum kullanıcıları üyelik esnasında Obsesyum İlkeleri başlıklı metinde geçen ilkeleri üyelik sözleşmesi olarak kabul etmeleri zorunludur. Bu sözleşmeyi kabul etmeyen hiçbir kullanıcı Obsesyum’a giriş yapamaz. Obsesyum’da üyelik açan her kullanıcı bu ilkeleri kabul etmiş sayılır.


Yorumlar